Det finns flera skäl till varför många idag väljer internetbaserade psykologtjänster framför det som brukar kallas traditionella psykologitjänster. Den främsta fördelen är att det är bekvämt och lätt att få tid med en psykolog på nätet. Forskning visar att terapi på nätet i de flesta fall har samma effekt som att träffa psykologen personligen. Men när det handlar om allvarliga psykisk problematik är traditionell psykoterapi att föredra.

5 föredelar med terapi online

  1. Omedelbar hjälp i form av  professionell bedömning och behandling med psykolog, inga väntetider.
  2. Geografiska området begränsar ej valet av psykolog. Bor du på en liten ort där tillräcklig sekretess är svår att uppnå kan du genom internetbaserad behandling vara anonym. Du kan resa i jobbet, eller bo i ett annat land och fortfarande ta del av kontinuerlig psykologisk behandling på ditt språk.
  3. Tidseffektivt då du inte behöver lägga tid på att ta dig till en klinik.
  4. Flexibla behandlingstider och kontinuitet. Du som har oregelbundna arbetstider och/eller reser mycket i ditt jobb kan fortfarande använda dig av psykologiska tjänster.
  5. Förenklar behandling. Har du ett funktionshinder i form av fysisk eller psykisk diagnos som utgör ett hinder för att ta sig till en psykologmottagning är internetbaserade psykologiska tjänster ett bra alternativ.
  6. Större emotionellt engagemang då vissa klienter vågar vara mer öppna över internet jämfört med ett personligt möte.
%d bloggare gillar detta: