Ångra dig inte

Top 5 regrets of the dying

En australiensk sjuksköterska vid namn Bronnie Ware avslöjade, efter flera år inom palliativ vård, vad människor tenderar att ångra mest på dödsbädden.

I omhändertagandet av patienter under deras sista 3-12 veckor återkom följande teman:

  1. Jag önskar att jag hade haft modet att leva ett liv sant mot mig själv, inte det liv andra förväntade sig av mig
  2. Jag önskar att jag inte hade jobbat så mycket
  3. Jag önskar att jag hade haft modet att uttrycka mina känslor
  4. Jag önskar att jag hade hållit kontakten med mina vänner
  5. Jag önskar att jag hade låtit mig själv vara lyckligare

Ta lärdom av andras insikter och var rädd om din tid.  Att vara sann mot sig själv, uttrycka sina känslor att vara lycklig är ett mål värt att sträva efter.  Psykologisk behandling hjälper dig att nå dit. Behandlingen kan till exempel gå ut på att förändra beteenden som man hindras av i livet, eller att man ska komma i kontakt med sina känslor, förstå och acceptera dem.

The five regrets of the dying

%d bloggare gillar detta: